Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο ράδιο 1 του Βόλου

H Μαριλίτα Χατζημποντόζη, εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και ιστοριών, μιλάει στο Διονύση Λεϊμονή


Με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών και ιστοριών Μαριλίτα Χατζημποντόζη συνομίλησε στη ραδιοφωνική του εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο», στο Ράδιο 1 του Βόλου, ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής για τα βιβλία της "Ευτυχούπολη" και "Μια φορά τα παραμύθια", που κυκλοφορούν από τιςΕκδόσεις Ψυχογιός.
Τα παραμύθια, αναγνώσεις για μικρούς και μεγάλους καθοδηγούν και ψυχαγωγούν. Σε έναν διαγωνισμό καλύτερου ήρωα παραμυθιού αναμετρώνται όλοι οι γνωστοί ήρωες. Ποιος θα κερδίσει; Και με ποιο κριτήριο; Ένα βιβλίο της Μαριλίτας Χατζημποντόζη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο του εκπαιδευτικού αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών.
Mια φορά στης παραμυθοχώρας τον καιρό, προκηρύχτηκε διαγωνισμός για το καλύτερο παραμύθι του κόσμου όλου! Καλεσμένοι όλοι οι ήρωες των παραμυθιών, το έπαθλο όμως ένα, και ποιος θα το κερδίσει; Ποιος ο ρόλος της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας και του Κάπτεν Χουκ; Tι γυρεύει κοντά τους η Αλίκη από τη χώρα των Θαυμάτων; Για ποιο λόγο εμφανίζεται ο φοβερός κριτής-έκπληξη; Θα τα καταφέρουν τελικά να βρουν τον νικητή; Ένας θα σηκώσει το κύπελλο και ποιος τελικά θα είναι αυτός;

«Μιλάμε για το βιβλίο» είναι η ραδιοφωνική εκπομπή τού φιλόλογου Διονύση Λεϊμονή στο Ράδιο 1 του Βόλου, ένα ραδιόφωνο που αγαπάει το βιβλίο, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, στη συχνότητα 102,5 FM για την περιοχή της Μαγνησίας ή από το διαδίκτυο (www.magnesianews.gr πατώντας Ράδιο 1), κάθε Σάββατο πρωί στις 10.15 με 11.55.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δύο βιβλία που εξαντλήθηκαν και επανακυκλοφορούν σε μεγάλο σχήμα! Ιστορίες καθημερινής συμπεριφοράς από τώρα για να μην τρέχουμε μετά και δε...